Or, argent i bronze

Ha estat un cap de setmana complicat, amb continus desplaçaments per la geografia catalana. De Lleida a Vic; de Vic a Lloret de Mar; de Lloret de Mar a Barcelona; i finalment, de nou a la capital de Ponent. 500 km per assistir a 3 campionats en els que estaven implicats 8 atletes del grup.
El dissabte pel matí tenia lloc la primera etapa d'aquest tour: Lleida-Vic. a la capital d'Osona es cel·lebrava el Campionat de Catalunya Cadet en el que hi participaven Ramon García Seuma (Lleida UA) en els 100m.ll., Llorenç Farran Farré (CEACA) en els 600m.ll. i Isma Neggazi Meslek (Lleida UA) en els 1000m.ll. Daniel Bretón del Olmo (Lleida UA) no podia participar en els 3000m.ll. per un esguinç de turmell. El resultat, més destacat fou la consecució d'una valuosa medalla d'argent per part de Ramón García, amb una MMP de 11"49, que el situa 3r al ranking espanyol cadet. La medalla d'or se li escapava per una centèsima en benefici de Juan Arias. El proper cap de setmana en Ramon es desplaçarà a Pamplona per afrontar el Campionat d'Espanya Cadet i lluitar per un lloc de privilegi. Per la seva part Llorenç Farran no podia ser més que 8è en la final de 600m.ll., amb un temps de 1'34"33 (MMP). Un lloc que, lluny del que pot semblar, és un excel·lent resultat per un atleta que porta 3 mesos sense aparèixer per les pistes. La darrera actuació fou la de l'Isma Neggazi als 1000m.ll. La lleidatana també obtingué plaça de finalista amb la seva 8a plaça i un crono de 3'29"34.

Tot just acabava la jornada matinal, sortia cap a Lloret de Mar per tal d'assistir al Campionat d'Espanya Juvenil per Seleccions Autonòmiques, on m'esperaven l'Alba Aguilà Chales (200m.ll.) i en Ferran Bochaca Sabarich (5000m.ll.), ambdós representant Catalunya. Les condicions climàtiques no eren les millors per competir, amb un fort vent i moments d'intensa pluja. A la fi, 4a posició per Ferran (15'49"40), en una cursa que es convertia en una bona lliçó de quina tàctica a emprar en els propers campionats. Espero que n'haguem après!. En els 200m.ll. femenins, 5a plaça per l'Alba (25"95), malgrat que el fort vent anull·ava la marca assolida. Més tard, medalla d'argent per la d'Alcarràs amb el relleu 4x100 català amb 49"24. En el comput final, Catalunya revalidava el títol de Campiona d'Espanya per seleccions tan en categoria masculina com femenina.

El diumenge arribava el tercer i darrer campionat al que assistia. El Campionat de Catalunya Júnior i Promesa ens requeria a la pista barcelonina de Joan Serrahima, recentment remodelada. El primer en actuar fou l'Arnau Erta Majó (FCB), que aconseguia el títol a l'imposar-se en la prova de 110m.t. La cursa no es desenvolupava com l'Arnau volia, amb una deficient sortida, problemes en algunes tanques i dura pugna amb un excel·lent Cristian Montero, però finalment resolia la situació amb un nou triomf i una marca de 14"48, que no pujaria com a nou rècord dels campionats pel fort vent regnant. Per la tarde, era el torn dels migs-fondistes. Aleix González Call (L'Hospitalet) i Jesús Gimeno Solans (CEACA) esperaven una bona performance als 800m.ll. júniors. El de Sant Cugat era el que s'emportava la millor recompensa, amb un magnífic 3r lloc (1'59"13), resultat de l'empenta demostrada la darrera part de la prova, on el seu fort final en els darrers 150m li permetia passar de la 6a a la 3a plaça. Jesús, per la seva part, s'havia de conformar amb la 8a plaça i una marca de 2'03"89. Com tants d'altres participants en les proves de mig-fons, l'Aleix va doblar prova participant en els 1500m.ll., on va ser 4t amb un temps de 4'20"58. I sort ni va haver d'aquest fet en algunes proves perquè de lo contrari s'haguessin vist finals realment deslluïdes en quant al nombre de participants. Quelcom per la reflexió de tots: federació, clubs, tècnics, etc. També estem en crisi!
Era ja l'hora de tornar a Lleida i deixar un cap de setmana notable en quan els resultats, però deficient pel que fa a la climatologia, amb fort vent i aigua. Ara, amb l'arribada de l'estiu astronòmic, esperem que tot millori i puguem veure el veritable valor d'aquests atletes.

Comentaris

Entrades populars