Milla Urbana Escolar a Lleida

El diumenge 30 de Maig va tenir lloc la 12a Milla Urbana Escolar, 14è Memorial Jeroni Saura, en la que van participar 830 nens i nenes de més d’una vintena d’escoles de la ciutat.
L'activitat, organitzada per l’Institut Municipal d’Acció Esportiva de l’Ajuntament de Lleida, va canviar la seva tradicional ubicació, passant de realitzar-se al Passeig 11 de Setembre a fer-ho davant la nova Llotja, a l'avinguda de Tortosa. Un canvi d'ubicació que ha significat un guany en tots els aspectes. El nou circuit ha suposat una clara millora en la qualitat del ferm sobre el que es disputava la prova, donat que l'asfaltat del Passeig 11 de Setembre no es troba en les millors condicions. Aquest aspecte ha permès donar un pas endavant en la seguretat dels participants. També el públic ha gaudit d'una major visibilitat de tot el circuit, mentre que els controladors ho han tingut més fàcil que en d'altres edicions.
Les distàncies que els/les participants havien de córrer, anaven dels 400m. de les curses prebenjamins, fins els 1600m de les de la categoria alevina.
A més a més de la Milla Urbana Escolar, també s’han realitzat activitats d’handbol, organitzades per l’handbol Pardinyes, i l’espai INEFC, organitzat pel programa de projecció social de l’INEFC. La possibilitat de realitzat aquestes activitats en l'ampla plaça urbanitzada en el lateral de la Llotja també ha permès més participació en els jocs per parts dels escolars assistents, donant una major sensació de festa de l'esport.

Pel que fa referència a allò més íntim, cal dir que el nostre Bernat ha participat en la milla benjamí, representant la ZER l'Horta de Lleida. El matí començava amb nervis. Feia dos anys que en Bernat ja havia participat en la Milla, i per tant recordava quin pa es dona en aquest tipus de proves. Per nosaltres, els seus pares, potser no hagués participat, però ell sempre esta disposat a competir, tot i més quan dins seu volia emular el seu germà Arnau, que ja va ser segon en la Milla del 2001, també en categoria benjamí. I és que l'ombra de l'Arnau és molt allargada pel Bernat, malgrat que tots intentem apartar-lo d'ella. A l'hora de la veritat, el Bernat també ha estat segon en una magnífica cursa lluitada de menys a més. Medalla d'argent. Ves per on.... objectiu assolit. Felicitats Bernat!
En categoria aleví femenina, 3a plaça per Maria García, filla de Chuso García-Bragado i Carmen Acedo. Deu ser veritat que..... ¡de tal palo, tal astilla!

Comentaris

Entrades populars