Primers passos en el 2010

L'hivern està sent molt dur a Lleida. Les baixes temperatures i les inclemències climatològiques que estem patint durant aquestes dies no ens permeten treballar en condicions favorables. A aquest inconvenient també hi hem d'afegir que pocs han fet els esforços necessaris per gaudir de la necessària continuïtat en els entrenaments emmarcats dins les vacances nadalenques. Només Laia Vilalta i Albà Aguilà han treballat sense interrupcions.
Per bona part dels membres del grup, el Campionat de Catalunya de Clubs Cadet i Sub-20 ha estat el primer pas d'un camí que els ha de portar als respectius campionats estatals indoor. Tots ells son lluny del seu millor estat de forma, la qual cosa també es conseqüència de la meva planificació. Tret dels cadets, la resta d'atletes, juvenils i júniors, encara són a dos mesos dels seus veritables objectius. Si a més a més hi afegim el ja esmentat període nadalenc, els resultats han estat els esperats en aquesta competició tan poc escaient.
El dissabte vam veure l'estrena en una competició indoor de la Laura García-Fojeda. Ella tan sols havia competit un cop fora de Lleida, en els 80m.ll. dels campionats de Catalunya Infantils d'Aire Lliure que guanyà la temporada passada. El seu debut indoor va estar força bé, essent 2a als 60m.ll. del Camp. Català de Clubs Cadets, malgrat ser de 1r any. Però de ben segur que la lleidatana no oblidarà mai la seva primera volta a la pista amb l'equip de 4x200m del FCB. Els que la coneixem sabem la dificultat que suposa per ella realitzar distàncies superiors a l'hectòmetre. En el relleu és va fer palès, però es tractava de complir i ajudar al club, i així ho va fer.
El diumenge fou el torn dels juvenils i júniors. Alba Aguilà en 200m.ll. va córrer força bé i només va sucumbir el darrer metre davant l'atac de dues atletes internacionals, la campiona d'Espanya de 200m.ll. juvenil 2009, Neus Gonyalons, i la recent sots-campiona de triple salt a la Gimnasiada, Ariadna Ramos, que va fer uns excel·lents 200m. Les 3 van arribar en menys d'una dècima de diferència.
Jonathan Gázquez, va acusar la seva inactivitat durant les vacances de Nadal i malgrat dominar la prova, no va poder respondre l'atac final dels seus rivals als 800m.ll., havent-se de conformar amb la 3a posició en una arribada també molt ajustada. El nostre Jonny ha d'entendre que malgrat les dificultats patides en el seu lloc de residència (Isona, Pallars Jussà), no ens podem permetre 15 dies d'entrenaments fluctuant. Ha d'estar a l'alçada del seu nivell.
La darrera prova de la matinal indoor fou els 1500m.ll. sub-20, amb la participació de l'home més alt del mig-fons català, Aleix González. Va controlar la prova des del principi, però no va comptar amb l'atac final de Daniel García (AAC), que des de darrera es va imposar en els darrers metres. Malgrat tot, bones sensacions pel de Sant Cugat de cara al que resta de campanya indoor.
L'Arnau Erta va guanyar la prova de 60m.t., però ho va fer pagant un peatge en forma de lesió. Durant l'escalfament va notar alguna molèstia i aquesta s'agreujà en la prova. Malgrat reservar-se i no córrer al 100%, possiblement hagi patit un petit trencament fibrilar en l'isquiotibial esquerre, però encara no està confirmat. Un contratemps del tot comprensible, tenint en compte la temperatura dins una instal·lació impròpia del nivell atlètic català. L'espera de la nova pista de Sabadell s'està fent massa llarga.
Lluny del tartan de Vilafranca, a Ripollet, dos juvenils muntanyencs tancaven les actuacions del grup en cros. Ferran Bochaca i Sergi López, tenien actuacions dispars. Així mentre el de la Pobla de Segur era segon amb dura pugna (van tancar el crono amb el mateix temps) amb Abderrazak Samaoui, el d'Oliana s'havia de conformar amb la 13a posició. Si be és veritat que no es una bona classificació per en Sergi, no ho és menys que aquest atleta necessita temps per assimilar tot un seguit de canvis en la seva vida i en la manera d'entrenar. Calma i bons aliments!

Comentaris

Entrades populars