Bateria de tests

Hem passat el matí del dissabte 5 de Desembre realitzant una completa bateria de tests a 4 dels atletes del grup: Laia Vilalta, Alba Aguilà, Jonathan Gázquez i Aleix González. Les proves han estat supervisades i dirigides per Jonathan Esteve Lanao, professor de la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport a la Universitat Europea de Madrid, eminent estudiós de la periodització i el control de l'entrenament dels corredors de fons, i director de La Escuela del corredor y del triatleta.
La relació entre Jonathan y aquest que escriu es remunta a principis dels anys 90, quan jo era un inexpert entrenador d'atletisme i ell començava a destacar com migfondista en el panorama atlètic lleidatà. Ja aleshores es veia venir que aquell atleta despuntaria en la docència de l'educació física per la seva continua inquietud davant tot el que experimentava en els meus entrenaments. Com sol passar en molts àmbits, aquell alumne ha superat amb escreix el que fou el seu primer professor, de la qual cosa me n'orgulleixo.
Pel que fa a les proves, hem realitzat una avaluació del perfil fisiològic Individual, així com un test progressiu de força/potència en funció de l'especialitat. A més a més, Laia ha realitzat un anàlisi de l'entrenament amb preses de lactat en sang. Les dades obtingudes ens han de servir per veure on estem, reflexionar sobre si el camí és el correcte, i marcar les correccions a realitzar, si aquestes fossin necessàries. Després de molts anys d'experiència he intentat aprendre dels bons resultats obtinguts i també dels errors comesos. Però si quelcom tinc clar és que l'atletisme modern no s'entén sense la informació que ens faciliten aquest tipus de proves, que, en la majoria dels casos, només són a l'abast d'uns quans privilegiats becats en Centres d'Alt Rendiment. La resta de mortals, com és el nostre cas, ha de sufragar-se la realització d'aquesta imprescindible Bateria de tests.


Comentaris

Entrades populars