Cros de Granollers 2009

El Cros Internacional de Granollers ha estat, any rere any, una prova ineludible per a nosaltres. El nivell esportiu d'aquest cros, així com la seva situació en el calendari català de camp a través, la converteixen en un primer test per als que segueixen metòdicament el pla d'entrenament. Durant la primera part de la temporada hivernal, el grup no es prodiga en competicions, doncs preferim no baixar el volum de treball fins el més de gener. Per tant, a l'hora d'escollir un cros en el que participar, preferim fer-ho en aquell que ens digui on estem veritablement, i Granollers s'ajusta a aquesta premissa, donat que normalment hi participa el bo i millor dels fons català.
Aquest any hem desplaçat a la capital del Vallès Oriental un total de 5 atletes masculins, 2 en categoria juvenil i 3 en categoria júnior. Els resultats han estat els esperats, tenint en compte que no haviem realitzat en setmana de descàrrega i que la planificació i les característiques dels corredors són més a prop de les proves de migfons curt, tret de Ferran Bochaca (FCB), l'únic fondista del grup. I justament fou l'atleta de la Pobla qui va sorprendre a tothom, i no perquè no coneguem la seva gran qualitat, sinó pel fet que tot just ha realitzat una vintena d'entrenaments des de principis de temporada, per diverses dificultats, entre les que s'ha d'incloure un inoportú esguinç de turmell, del que feia poc més d'una setmana que s'havia recuperat. Aquest panorama no feia preveure un resultat destacat. Malgrat això, en Ferran ens ha sorprès a tots i ha realitzat una excel·lent cursa, quedant només a 2" del segon calaix del pòdium, que ha estat reservat a l'atleta de l'AAC, i bon amic, Bru Traval. Si ara, podem treballar sense interrupcions aquest mes que queda fins l'autonòmic, segur que podem pensar en un gran resultat. La resta d'atletes han competit més o menys segons les expectatives, encara que Sergi López, de no trobar-se indisposat, segur que hagués millorat la seva classificació. Així doncs en categoria Júnior, Jonathan Gázquez (FCB) arribà en 7a posició, Aleix González (ISS L'Hospitalet) fou 10è i Jesús Gimeno (CEACA) el 18è. En categoria Juvenil, Sergi López (FCB), com ja hem comentat, es trobava amb problemes intestinals durant tot el matí, el qual el va influir a l'hora de marcar una 16a posició.
Ara seguirem treballant amb l'idea de sobreposar-nos a les dificultats de les festes nadalenques: les baixes temperatures que a Ponent les acompanyen, la dispersió dels diversos atletes en cadascún dels seus llocs de residència, i els excessos propis d'aquests dies. Només em resta apel·lar a la professionalitat de tots i cadascú per fer més fàcil el retorn.


Comentaris

Entrades populars