Els mig-fondistes del grup a la 10a Milla d'Almacelles

El dissabte 26 de Setembre ha tingut lloc la 10a edició de la Milla Urbana d'Almacelles.
Els requeriments del nostre amic Sisco Larrull, organitzador de l'esdeveniment, han aconseguit que, un any més, haguem participat en la cel·lebració d'aquesta clàssica del calendari lleidatà. Els meus atletes saben que no sóc partidari de que corrin aquest tipus de proves, i pràcticament aquesta és l'única excepció que permeto en tota la campanya. A més, en aquestes alçades de la temporada, la participació del grup de juvenils i júniors no suposava cap interferència en la planificació d'aquests joves atletes. També és veritat que el fet que gaudissin d'un fixe de sortida va facilitar la meva permissivitat. Per a tots ells són uns bon calerons!
En allò referent al resultat, podem dir que s'ha imposat la lògica, copant les primeres posicions els atletes internacionals que cada any donen lluentó a aquesta prova. Ens referim a Ayad Lamdassen, Eliseo Martin, José Luis Blanco, Víctor Montaner o Pol Guillen, als que acompanyen altres amb llarga trajectòria i contrastada qualitat com és el cas d'Ivan Espílez, Felipe Carnicer, Víctor Martínez o Josep Sansa. Els atletes més joves i inexperts eren tots membres del meu grup d'entrenament, malgrat la qual cosa han complert amb escreix. Així doncs, Jonathan Gázquez (FCB) ha estat el millor amb una 10a posició, refermant el seu lideratge en el grup. L'ha seguit de ben a prop en Jesús Gimeno (CEACA) amb una 12a posició. Aquest jove atleta, que simultaneija l'atletisme amb la seva faceta d'àrbitre de futbol, s'està consolidant, dia a dia, dins el panorama del mig-fons català pel que fa a la categoria júnior. Els nou vinguts al grup han tingut una actuació acord amb el seu estat de forma actual. Així Aleix Gónzález (Sant Cugat) no ha pogut passar de la 13a posició, molt mermat per a un fort constipat que no el deixa des de fa una setmana. De trobar-se bé de salut segurament hauria pogut lluitar més aprop en Jonny i en Jesús. Però a l'Aleix se l'ha de marcar molt de prop, donat que no veu el moment de descansar, i segurament jo mateix he estat poc resolutiu amb ell i aquesta malaltia. D'aquesta setmana no passa, hem d'acabar amb el virus, i ara toca aturar-se tot un microcicle, si cal. I per últim cal destacar l'esforç de Sergi López (FCB), el més jove de tots els participants, que amb la seva 14a posició ha tancat la participació del grup i de la Milla. Un resultat lògic tenint en compte la categoria dels participants. L'atleta d'Oliana, encara en categoria Juvenil, ha estat a l'alçada del que es podia esperar, donat que tot just fa 2 setmanes que a començat a treballar per primer cop amb una metodologia d'entrenament. Fins ara, entrenava al seu poble fent el que bonament creia oportú. Es un mig-fondista amb un increïble marge de millora, que s'anirà plasmant amb el pas dels propers mesos.
La setmana que vé comencem nou mesocicle, essent la pista coberta el gran objectiu de la majoria d'ells. En Sergi serà l'únic que tindrà com objectiu prioritari el cros, i l'acompanyarà l'altre juvenil del grup, en Ferran Bochaca.

Comentaris

Entrades populars