Arnau, quart del món a Bressanone!

Han estat cinc dies inoblidables! Si fa uns anys algú m'hagués dit que el meu fill participaria en uns mundials d'atletisme, no m'ho hauria cregut. I no sols hi ha participat, sinó que, a més a més, ha lluitat per les medalles. Fantàstic!
Hem patit i gaudit tots els estats d'ànim. El primer dia, quan l'Arnau s'estrenava en un campionat internacional, vam passar de l'esperança a l'angoixa. Els nervis van estar a punt de deixar-lo fora de combat a les primeres de canvi. En l'eliminatòria no va trobar el seu lloc i una inoportuna ensopegada amb la 3a tanca quasi llença per la finestra totes les seves il·lusions. Malgrat l'ensurt, es va saber respondre i remuntar per assolir una classificació per temps per a les semifinals.
Quan vaig veure el cop amb la tanca, em va passar pel cap la pitjor de les situacions.... el veia a terra! Però ell no volia caure en aquell moment tan important, i fent equilibris, va aconseguir continuar fins guanyar una plaça de semifinalista amb uns discrets, però suficients, 14"08.
Amb el primer objectiu assolit la tensió es va apaivagar. Al dia següent, a les semifinals, Arnau va còrrer mes segur de les seves possibilitats i el premi va ser una segona posició, amb 13"65 i la classificació per llocs a la somiada final. Dues hores després, en una excepcional final, Arnau arribava en 4t lloc. Pot ser una millor sortida li hagués donat mes opcions per guanyar la medalla de bronze...., si, pot ser, però que mes dona! La realitat es que ha estat 4t, i que l'Arnau, i tots els que l'estimem, som plenament feliços.
També m'agradaria destacar la gran actuació d'alguns companys i àmics més propers a Arnau. Es tracta en primer lloc de l'aragonés Alberto Gavaldà, que ha guanyat l'ùnica medalla de la delegació espanyola, un màgnífic argent en 200m.ll. amb 21"33. Seguim amb l'alicantí Julián Santiago, a qui també un cop a la darrera tanca en la seva semifinal, va privar d'un merescut lloc a la final. Es va quedar fora per tan sols una centèsima. Li queda el consol d'haver marcat un nou rècord d'Espanya en les eliminatòries, amb uns fantàstics 13"59. I per últim, i no per això menys important, també destacar la 4a plaça de l'asturiana Paula Martínez en la prova de 10.000m. marxa amb 23'13"07, que com a premi a la seva gran actuació també participarà en el proper Campionat d'Europa Júnior a Sèrbia, del 23 al 26 de Juliol, malgrat la seva condició de juvenil.
Ara, amb els deures ja fets, i amb més calma, podem gaudir d'una altra setmana d'il·lussó al Festival Olímpic de la Joventut Europea a Tampere (Finlàndia) del 18 al 25 de Juliol. Ell, de nou, farà tot el que podrà per portar a casa una medalla, i no patiu, que aquest que escriu també hi serà per contar-vos-ho!

Comentaris

Entrades populars