En tots els fronts!

Ciudad Real, Terrassa, El Prat de Llobregat...... massa fronts oberts per un sol cap de setmana.
A Ciudad Real, Laia Vilalta (FCB), formant part de la selecció catalana absoluta, seguia amb la seva particular lluita per convertir-se en una quatrecentista "sub55" . El rebte s'ho valia, però la distància amb la ciutat castellano-manxega em feia impossible recolzar-la en aquesta important prova. A la fí, no ha pogut ser i Laia no ha millorat la seva excel·lent marca de 55"03. Malgrat tot, i tenint en compte d'0n venim, el resultat sap a glòria. La darrera quinzena ha estat molt dura, i la lleidatana ha fet 5 proves de 400m.ll. Ara es mereix un parèntesi competitiu (reapareixerà el dia 24 al Campionat de Catalunya de Clubs) per atacar amb garanties el que falta de temporada. Manquen quasi dos mesos i l'objectiu encara és a l'arbre, esperant ser collit!
A la mateixa hora que Laia competia..., acabava la jornada a Terrassa, on vaig passar tot el dia animant els infantils del grup que afrontaven el seu campionat de Catalunya. Dues jornades maratonianes ens deixaven una formidable medalla d'or de Laura García-Fojeda (Lleida UA) que, amb 10"58 en 80m.ll., ens confirmava el que tots (menys ella) ja sabíem... que és una formidable velocista que ens donarà grans moments en un futur molt proper. També es trobava allí la Daniela Bretón (Lleida UA), que arribava 4a en la prova de 3000m.ll. amb un bons 11'47"04, que li permeten acabar la temporada amb una medalla de bronze indoor i una 4a posició a l'aire lliure. Gran bagatge pel seu primer any en el grup.
Claudi Minguell (CEACA) també entrava en la final dels 80m.ll., essent 6è amb 10"83 i repetint per tant, el mateix lloc que ja va aconseguir en la final autonòmica dels 60m.ll. indoor. Dues finals la mateixa temporada, excel·lent resultat. Bernat Azcona (CEACA), tancava la intervenció dels membres del grup en aquest campionat amb un 15è en 3000m.ll. amb 11'37"15.

La darrera etapa arribaria el diumenge a El Prat, on els juvenils del grup s'enfrontaven també al seu campionat autonòmic. I no ens podem queixar! S'han assolit 3 medalles i 5 posicions de finalista més. Alba Aguilà (FCB) ha acaparat 2 sots-campionats de velocitat, a l'emportar-se l'argent en els 100 i 200m.ll., sempre per darrera de Neus Gonyalons, (UGE Badalona) ara per ara, inabastable. Llàstima del vent, que ens ha acompanyant en totes les proves, amb una força entre 1 i 3 metres per segon en contra. Malgrat això, i alguna altra inoportunitat fisiològica, l'Alba ha fet marca en 200m.ll. amb 26"13. Això ens permet afrontar amb optimisme la cita de Motril de la setmana següent.


Jonathan Gázquez (FCB) ha estat el darrer medallista, amb un or en els 1500m.ll. El d'Isona arribava per davant d'Aleix González (Sant Cugat), en una prova que l'havia de servir per oblidar durant un cap de setmana els 800m.ll., a l'espera de la vital final del Campionat Estatal que haurà de decidir els seleccionats per al Mundial Juvenil. Fora de les medalles cal destacar la 4 posició de Sergi López (FCB) en els 1500m.ll.; la 5a de Jesús Gimeno (CEACA) en els 800m.ll., en el que ha estat la seva 2a competició en pista de tota la seva vida (ull amb aquest noi!); la 5a de Sally Gázquez (FCB) en 400m.ll.; la 6a de Pau Minguell (CEACA) en triple salt, i la 8a de Núria Dago (CEACA) en 100m.ll., en una situació calcada a la del Jesús. Jean Marc Manguelle (CEACA) no ha pogut ser a la final de 100m.ll., però a l'igual que el Jesús i la Núria, tot just sab que és això de competir. Segur que poc a poc anirà fent-se un lloc.

Per finalitzat, em prendre la llicència de sempre i li robaré el protagonisme a Ascensión Ibáñez, la fantàstica entrenadora del meu fill.
l'Arnau Erta (FCB) va competir amb el cap en la final del Campionat d'Espanya Juvenil de la propera setmana. La seva consigna era córrer al 100% des del principi, agafant sensacions per a Motril. El fort vent contrari no permetia grans resultats, però així i tot ha rebaixat el rècord dels campionats en 3 dècimes, deixant-lo en 14"00, fets en semifinals, quan el vent "sols" bufava amb una força de -2,4. A la final, medalla d'or i una marca de 14"04, amb -3 de vent en contra. L'objectiu continua essent el mateix, guanyar el Campionat d'Espanya i ficar-se a la butxaca la selecció pel mundial. Quasi res! Ho aconseguira? La resposta en el proper capítol!

Altres medalles juvenils que ens toquen d'aprop són les de les lleidatanes Elena Llobera (Lleida UA) campiona en salt de llargada amb 5'32m, el sots-campionat de Maite Farran (FCB) en salt d'alçada amb 1'50m, i la medalla de bronze de Jaume Viladegut (Lleida UA) amb una marca de 12'90m en triple salt.

Felicitats a tots/es!

Comentaris

Entrades populars