Campionats de Catalunya infantil, cadet i juvenil Indoor

21 i 22 de Febrer! Quatre jornades seguides d'atletisme a Vilafranca del Penedès per la disputa dels Campionats de Catalunya de la categoria infantil, cadet i juvenil. Matí i tarda, sense trègua, en el que espero que sigui el darrer cap de setmana en aquesta pèssima instal·lació. Si us plau, que la crisi no ens castigui endarrerint la pista coberta de Sabadell!
Centrant-nos en la competició, he de dir que estic molt satisfet del rendiment del grup. Un balanç de 4 medalles, a més de 6 finalistes (incloent 3 medalles de fusta), és prou positiu com per donar per bó el que s'ha assolit.
Daniella Breton, la benjamina del grup, ens va fer gaudir amb una excel·lent cursa de 2000m.ll. Malgrat ser el primer dia que competia en pista coberta, i pràcticament sense experiència sobre el tartan, va marcar uns bons 7'22"45, que li van atorgar la medalla de bronze. Va competir sense complexes, i malgrat anar segona quasi tota la cursa, finalment no va poder mantenir la posició. Però no passa res, aquesta medalla té un regust molt bó, i n'arribaran moltes més, estic segur.
Ja en categoria juvenil, 3 medalles més. 2 per l'Alba Aguilà, que ja s'atansa al seu millor nivell, al temps que també s'apropa el Campionat d'Espanya. En 60m.ll. es va viure una emocionant lluita entre les 3 millors velocistes catalanes d'aquesta categoria i, a fe de Dèu, que vam patir! L'Alba s'endugué l'or per una sola centèsima: 8"06, mentre que Neus Gonyalons fou argent i Maria Aznar bronze, ambdues amb 8"07. En els 200m.ll., el resultat era més previsible. Neus Gonyalons arribava a Vilafranca amb la millor marca espanyola de la temporada (25"77,) i la lògica es va imposar, rebaixant encara més aquest registre i deixant-lo a la final en 25"69. Alba, pel carrer 6, va protagonitzar un frec a frec fins els 150m.ll., però finalment s'hagué de conformar amb la medalla d'argent i la seva millor marca personal amb 26"25. Dues medalles, 1 títol... Perfecte!
En 1500m.ll. masculins, Jonathan Gázquez va guanyar la seva primera medalla d'or en un autonòmic català. Va liderar la cursa amb l'única oposició d'Aleix González. Ambdós van imprimir un alt ritme, buscant la mínima espanyola per a l'Aleix. Or per Jonathan (4'08"61 MMP), i argent i mínima per l'Aleix (4'11"30). Aquesta actuació del lleidatà també obre les esperances de fer un bon resultat a Oviedo, lluitant per un lloc al pòdium.
Sergi López amb 4'18"81 als 1500m.ll. juvenil, Sally Gázquez amb 1'03"39 (MMP) en semifinals als 400m.ll. juvenil i Claudi Minguell amb 9'87m (MMP) al triple salt infantil, van fregar les medalles, obtenint la 4 plaça, la més desagraïda.
El darrers finalistes foren Claudi Minguell, 6è en 60m.ll. amb 8"54 (MMP), i Carles Herrero, 7è a la final de llançament de pes cadet amb 9'82m (MMP)... ambdós seguint els passos dels seus germans.
Les darreres actuacions van anar a càrrec de Ramon García, que va ser 9e en els 60m.ll. cadets, amb 7"76 (MMP); quedant-se a una centèsima de la final, però amb l'honor de ser el primer atleta del 95; Pau Minguell, 9è en triple salt juvenil amb 12'22m; i Laia Andreu, amb 8"59 (MMP) en les semifinals dels 60m.ll. cadets i 47"94 en les semifinals de 300m.ll.
No voldria deixar de recordar a Ferran Bochaca, que per sobrecàrrega muscular, i Laura García-Fojeda, per malaltia, no van poder assistir als Campionats, quan eren dos dels aspirants a lluitar per les medalles. Ànim, tindreu més oportunitats!
I per acabar, esmentar l'excel·lent campionat d'un atleta que no és del grup, però que comprendreu que l'anomeni. Es tracta d'Arnau Erta, que amb 7"99 va deixar un nou rècord dels Campionats en els 60m.t. juvenils, guanyant l'or en dura pugna amb Marc José. En 200m.ll. també realitza uns destacats 22"69 (MMP) que li van valdre la medalla de bronze.