Progressen adequadament

Arnau Erta Majó (FCB) a la final dels 60m.t. del Gran Premi CAI de Pista Coberta
El dissabte 2 de Febrer, a la pista coberta de Saragossa, la que tots els que som en aquest món atlètic coneixem com "El huevo", s'organitzava el Gran Premi CAI Ciutat de Zaragossa en Pista Coberta. En diverses de les proves vam poder veure alguns dels atletes més destacats del panorama atlètic estatal: Borja Vivas i Úrsula Ruíz en pes, Didac Salas i Albert Vélez a la perxa, Concha Montaner i Mari Mar Jover en  llargada, Vicente Docavo i José Emilio Bellido en triple, Ruben Pros i Alberto Gavaldà als 60m.ll., etc. Als 60m.t. hi competia Arnau Erta Majó (FCB). A manca de Jackson Quiñónez, que en aquell moment era a Gant (Bèlgica) competint, els millors tanquistes espanyols d'aquesta campanya es citaven a la pista aragonesa buscant rebaixar els seus registres personals. El lleidatà ho aconseguia a la semifinal en la que marcava una nova MMP amb 8"11, més d'una dècima per sota del seu darrer millor crono. A la final, per culpa d'algun toc amb les tanques, s'havia de conformar amb la 5a posició i un temps 8"18, o el que és el mateix, la seva segona millor marca fins el moment. Altres companys també tenien destacades actuacions. La júnior Mireya Oliver Buil (Hinaco Monzón), creuava la meta en 60m.ll. amb 8"02, a tan sols una centèsima del seu rècord, i Diego Altemir Aguilar (Hinaco Monzón) rebaixava espectacularment la seva anterior marca al vèncer en  la seva sèrie de 400m.ll. amb 51"72, a 2 dècimes de la mínima del Campionat d'Espanya Júnior

Berta Cabanas (FCB), 8a als 3000m.ll. del català absolut
El mateix dia 2, en el control juvenil i júnior indoor de la FCA a Sabadell, el juvenil Genís Comella Pera (CAI) establia una nova MMP al rebaixar en 20" la seva anterior marca en 3000m.ll., fins el punt de deixar-la en 9'20"22, un bon registre que ha de servir-li per guanyar seguretat i protagonisme en la prova 
El diumenge, molts eren els fronts oberts. Seguint amb la pista coberta, cal dir que tenia lloc el Campionat de Catalunya Absolut a Sabadell. Arnau Erta era el primer en actuar, essent el més destacable la medalla d'argent assolida, ja que la marca, 8"32, quedava lluny de la realitzada el dia anterior a Saragossa. Bona actuació de Ramon García Seuma (Lleida UA), que segueix afinant de cara al proper Campionat d'Espanya Júnior, principal objectiu de la temporada. A Sabadell, el lleidatà feia la seva segona millor marca de tots els temps al creuar en 5è lloc a la final amb 7"09. 
Per la tarde, Alba Casanovas Muntada (FCB) no arribava a la final, dels 200m.ll., en part perjudicada per haver de córrer pel difícil carrer 2. Finalment uns modestos 26"20 la deixaven fora de tota opció. La de Súria està en bona línia als entrenaments, i enfoca la seva temporada hivernal vers els 400m.ll., però com que les properes setmanes haurà de competir en la prova de les dues voltes als Campionats d'Espanya Promesa i Absolut, vàrem decidir canviar de registre en l'autonòmic. La darrera en actuar va ser la cadet Berta Cabanas Tirapu (FCB), que en la prova absoluta dels 3000m.ll. buscava l'obtenció de la marca mínima d'assistència al Campionat d'Espanya Cadet, objectiu que assolí al ser 8a i realitzar una nova MMP de 10'56"44.
En un altre ordre de coses, cal esmentar que el mateix diumenge, la majoria dels runners del grup van participar en la Mitja Marató de Granollers, segurament la millor prova d'aquesta distància organitzada a Catalunya. En mig dels 12.000 participants, els nostres atletes van tenir una acceptable actuació en el ventós circuit de la ciutat del Vallès Oriental. La consecució de marques personals era difícil, i tan sols Mustapha Diop (Sports Pifarré Team) va poder guanyar el repte al recórrer els 21.097m en 1h17'26 (MMP). Caleb Amigó Álvarez (Alpicat's Runners) amb 1h21'11, Toni Sabaté Ribes (Alpicat's Runners) amb 1h23'25, Manel Oliva Leal (Last Zankada) amb 1h23'52, Josep Maria Calucho Solé  amb 1h23'35, Josep Solé Llevot (Ja arribaré!) amb 1h29'25 i Joan Carles Grau Bermejo (A.A.Xafatolls) amb 1h42'16, es quedaven prop les seves marques. Els rècords hauran d'esperar un altra prova amb "vents" més favorables. Aquest mateix vent fou el culpable de l'anulació del Campionat de Catalunya de Cros per a veterans que s'havia de disputar a la localitat gironina del Ventalló. Les fortes ràfegues van fer del tot impossible la seva disputa, i entre els afectats per la suspensió es trobaven Miquel Comella Pera (CAI) i Luís Lahoz Betés (Last Zankada). Si bé és comprensible la cancel·lació de la prova, el que no s'entén de cap de les maneres és que aquesta decisió fos pressa el dissabte i que no s'informés a temps a la web de la Federació Catalana, la qual cosa hagués evitat un desplaçament inútil a molts dels que assistiren per a no res.
Acabarem fent especial menció de l'actuació de Sheila Avilés Castaño (CAI) que el diumenge es proclamà sots-campiona de Catalunya Universitària de Cros al circuit del Parc del Francolí a Tarragona ,representant la Universitat de Lleida.

60m.t. masc. (Campionat de Catalunya Absolut 2013)

Comentaris

Entrades populars