Xerrada tècnica i competició a la 25a edició de la Mitja Marató de Mollerussa

25 anys organitzant una prova és un assoliment que és a l'abast de molt pocs esdeveniments atlètics a les nostres contrades, i aquest cap de setmana, l'AA Xafatolls l'ha aconseguit al cloure amb èxit la 25a edició de la Mitja Marató de Mollerussa.
D'aquesta manera, la prova discorreguda pels carrers i les carreteres de les principals localitats del Pla d'Urgell, s'afegeix a d'altres amb molt de recorregut en el temps com són, per exemple, La Pujada a la Seu Vella de Lleida, amb 31 edicions, La Cursa Popular de Balafia, que l'edició passada arribà a la 30a, o La Cursa de l'Indiot, que ja ha complert les 29.
Caleb Amigó al podi de la Cursa de 8km
Per celebrar l'avinentesa, l'equip organitzador va donar una major dimensió a l'esdeveniment i portà a terme tot un reguitzell d'esdeveniments paral·lels a la Cursa de 8km i la Mitja Marató. Així doncs, el dissabte 20 d'Octubre tingueren lloc curses per als més menuts, al temps que es podia visitar la Fira del Corredor, i assistir a dues xerrades tècniques a càrrec de la Dra. Silvia Carles, qui va parlar sobre La influència de les alteracions biomecàniques del peu en l'esport, i jo mateix, que ho vaig fer sobre l'Entrenament del corredor de fons. Davant un nodrit públic, vaig voler conscienciar els assistents sobre la importància de la planificació, programació i control de l'entrenament d'aquells corredors  i corredores que busquen una millora en llur rendiment en proves de fons en ruta. Des d'aquí també vull aprofitar per reiterar el meu agraïment per l'amable acollida d'organitzadors i públic, que en tot moment em va fer sentir com a casa.
Pel que fa a allò més purament esportiu, cal remarcar el gran nivell organitzatiu de la prova, que ni tan sols la forta pluja del dissabte va poder enterbolir. Per sort, i malgrat el primer aiguat del matí, les curses del diumenge es van desenvolupar en un matí assolellat. 
El nostre grup d'entrenament hi va participar amb 6 del seus efectius.  Tots van córrer en uns temps destacables, però l'actuació més reeixida va ser la de Caleb Amigó Álvarez, que amb un temps de 28'38" va ser 3r a la Cursa dels 8km (2n M3). A la mateixa prova també també va tenir una gran actuació en Manel Oliva Leal, que arribà en 6à posició i una marca de 31'03" (2n M2). A la Mitja Marató van participar Luis Lahoz Betés, que arribà a la meta en 28a posició i un temps de 1h26'17" (2n M4), i Pep Solé Llovet, que ho feia el 79è , amb un crono de 1h31'04" (26è M3)
El moment més amarg va anar a càrrec de Mustapha Diop, que es va lesionar el panzell dret en el transcurs de la prova de 8 km quan era lluitant per una plaça al capdavant. Encara no sabem l'abast de la seva lesió, però esperem que només es tracti d'una lleugera contractura o petit trencament, que no allargui massa la seva absència en els entrenaments.

Comentaris

Entrades populars